Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Czym byłyby Święta bez pierników…?

No właśnie, czym??

Pierniki muszą być i koniec kropka, ale czasem można przygotować coś nieco inaczej.

Dlatego mam dla Ciebie alternatywę.

Przepyszne kuleczki o smaku pierniczków. Przygotujesz je w 5 minut i wcale nie musisz ich piec. ☺️

Zapisz sobie ten przepis lub wydrukuj.

 

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinowe kulki o smaku pierniczków


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Świąteczne kulki bez cukru i bez glutenu.


Składniki

Skaluj
  • 140 g daktyli suszonych
  • Szklanka mleka migdałowego
  • 15 g mąki kokosowej
  • 35 g bezglutenowego muesli
  • 15 g odżywki proteinowej (u mnie solony karmel)
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • Szczypta gałki muszkatałowej
  • Szczypta mielonych goździków

Przygotowanie

  1. Daktyle namocz w mleku. Przełóż do robota kuchennego i zmiksuj.
  2. Dodaj resztę składników. Zmiksuj. Przełóż do miseczki.
  3. Ulep kuleczki o wadze ok. 30 g.
  4. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 114 g
  • Kalorie: 645
  • Tłuszcze: 10 g
  • Białko: 20 g

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x