Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinowe kulki o smaku pierniczków


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Świąteczne kulki bez cukru i bez glutenu.


Składniki

Skaluj
  • 140 g daktyli suszonych
  • Szklanka mleka migdałowego
  • 15 g mąki kokosowej
  • 35 g bezglutenowego muesli
  • 15 g odżywki proteinowej (u mnie solony karmel)
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • Szczypta gałki muszkatałowej
  • Szczypta mielonych goździków

Przygotowanie

  1. Daktyle namocz w mleku. Przełóż do robota kuchennego i zmiksuj.
  2. Dodaj resztę składników. Zmiksuj. Przełóż do miseczki.
  3. Ulep kuleczki o wadze ok. 30 g.
  4. Wstaw do lodówki na minimum 30 minut.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 114 g
  • Kalorie: 645
  • Tłuszcze: 10 g
  • Białko: 20 g
0
Would love your thoughts, please comment.x