Skip to content
Menu
Menu
0
Twój koszyk jest pusty
Menu

To, że kocham naleśniki wiadomo nie od dziś. Niestety nic już tego nie zmieni. Cóż jednak począć kiedy zawartość glutenu i mleka krowiego w tych smakołykach, aż bije po oczach?
Stworzyć recepturę na wersję bezglutenową, bezmleczną i oczywiście bezcukrową. 😀

Oto jest! Przedstawiam Wam dzisiaj recepturę na przepyszne, pachnące i słodziutkie amerykańskie naleśniczki.

Włóżcie masło ghee do rondelka , postawcie na małym ogniu i poczekajcie aż się roztopi.
Dodajcie mleko, jajka, ksylitol lub cukier kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Zmiksować.
Rozgrzejcie 1/2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu. Chochelką wlejcie porcję ciasta, smażcie 1-2 minuty i przewróćcie na drugą stronę. Smażcie kolejną minutę.
Tak samo postępujcie z kolejnym porcjami ciasta.
Naleśniki ułóżcie na talerzyku, polejcie syropem klonowym i dodajcie ulubione owoce.

Smacznego! 🙂

00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
5 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Oliffka
5 lat temu

Ja zamiast mąki jaglanej dodałam mąki ryżowej. Lekkie piankowe pancakes. Idealne na lato. Polecam

5 lat temu

Witam. Mam pytanie. Pod każdym przepisem jest podana wartość kaloryczna. Przypuszczam, że dotyczy ona jednej porcji ale ile porcji wychodzi z danego przepisu? Może warto by było umieszczać taką informację pod każdym przepisem? Mi jako osobie początkującej naprawdę ułatwiło by to porcjowanie posiłków. 🙂

Iwona
5 lat temu
Reply to  Joanna Rutka

A na ile porcji jest przepis ? Każdy może mieć przecież inna lyche do nalewania ciasta 🙂

5
0
Would love your thoughts, please comment.x