Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na gryczano-jaglane Pancake’s


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

  • Masło ghee, 50g
  • Mleko kokosowe lub ryżowe, 300 g
  • Jajka, 2 sztuki
  • Ksylitol lub cukier kokosowy, 30 g
  • Mąka gryczana, 130 g
  • Mąka jaglana, 70 g
  • Bezglutenowy proszek do pieczenia, 15 g
  • Sól, 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Włóżcie masło ghee do rondelka , postawcie na małym ogniu i poczekajcie aż się roztopi.

Dodajcie mleko, jajka, ksylitol lub cukier kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia i sól. Zmiksować.

Rozgrzejcie 1/2 łyżeczki masła na patelni na średnim ogniu. Chochelką wlejcie porcję ciasta, smażcie 1-2 minuty i przewróćcie na drugą stronę. Smażcie kolejną minutę.

Tak samo postępujcie z kolejnym porcjami ciasta.

Naleśniki ułóżcie na talerzyku, polejcie syropem klonowym i dodajcie ulubione owoce.

Smacznego! 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 131 kcal
  • Tłuszcze: 6 g
  • Węglowodany: 16 g
  • Białko: 4 g
5
0
Would love your thoughts, please comment.x