Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Są takie desery wobec których nie mogę przejść obojętnie…Jednym z nich jest ryż na mleku. Smakuje identycznie jak ten z reklamy z misiem. 🙂 Polewę możesz zrobić w zasadzie z każdych owoców, a o tej porze roku jest ich całe mnóstwo. Ja zrobiłam z musem malinowym.

Jest to propozycja idealna na każdy posiłek.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na ryż na mleku kokosowym


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 150 g malin
  • 45 g ksylitolu (lub innego słodzika)
  • 450 g mleka kokosowego
  • 100 g ryżu np. jaśminowego

Przygotowanie

Przygotuj blender. Włóż do środka maliny i łyżeczkę ksylitolu. Zmiksuj.

Przełóż do miseczki i odstaw.

Nastaw rondelek z mlekiem na średnim ogniu. Wsyp resztę ksylitolu i poczekaj aż mleko się zagotuje. Wsyp ryż, oraz słodzik i gotuj ok. 30 minut na maluteńkim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

Po tym czasie, odstaw rondelek na 15 minut żeby ryż wchłonął resztę mleka. Wymieszaj.

Przełóż ryż do miseczek i polej musem malinowym.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 33 g
  • Kalorie: 158 kcal
  • Tłuszcze: 2 g
  • Białko: 10 g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x