Menu
Menu
0
Your cart is empty. Go to Shop
Menu

Zupa chrzanowa to jedna z tradycyjnych potraw Wielkanocnych.

Jest prosta a jakże smaczna. Przygotowałam dla Ciebie przepis na bulionie, zabielany mlekiem

ryżowym. Im więcej tartego chrzanu  dodasz pod koniec gotowania tym zupa będzie bardziej

wyrazista.

Przygotowanie:

Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora

pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka i zalej ciepłym bulionem.

Przepis na domowy bulion znajdziesz tutaj -> Przepis na domowy bulion

Dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj masło, mleko ryżowe i gotuj

jeszcze przez około 10 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj tartego chrzanu

-> Przepis na Wielkanocny chrzan

Zmiksuj na gładki krem. Udekoruj jajkiem, szynką, oraz rzeżuchą.

 

 

 

00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments