Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na zupę chrzanową


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Zupa chrzanowa bez mleka krowiego.


Składniki

Skaluj
  • 1 l bulionu (z przepisu na blogu)
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • korzeń chrzanu
  • por 
  • 200 ml mleka ryżowego
  • tarty chrzan-3 łyżki (z przepisu na blogu)
  • łyżka masła ghee
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka i zalej ciepłym bulionem.Przepis na domowy bulion znajdziesz tutaj -> Przepis na domowy bulion
  2. Dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj masło, mleko ryżowe i gotujjeszcze przez około 10 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj tartego chrzanu-> Przepis na Wielkanocny chrzan
  3. Zmiksuj na gładki krem. Udekoruj jajkiem, szynką, oraz rzeżuchą.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x