Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop
Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na Mazurka Wielkanocnego


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 200 g mąki kokosowej
  • 160 g oleju kokosowego
  • 140 g syropu klonowego
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 100 g kremu z kasztanów jadalnych lub masła orzechowego
  • pół łyżeczki aromatu waniliowego lub ziarenek wanilii
  • 6 łyżek syropu klonowego

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. W dużej misce dokładnie wymieszaj :

200 g mąki kokosowej
160 g oleju kokosowego
140 g syropu klonowego

Gładką masę przełóż do formy (ja użyłam prostokątnej formy do tarty) i rozprowadź tak by powstała podstawa naszego Mazurka. Włóż do piekarnika i piecz 10 minut. Po upieczenia zostaw do ostygnięcia. Między czasie przygotuj drugą warstwę. Do robota kuchennego włóż:

200 g wiórek kokosowych
100 g kremu z kasztanów jadalnych lub masła orzechowego
pół łyżeczki aromatu waniliowego lub ziarenek wanilii
6 łyżek syropu klonowego

Zmiksuj. Przełóż na upieczoną i ostudzoną „bazę” i równomiernie rozprowadź. Udekoruj orzechami, suszonymi owocami, wedle uznania. 🙂

 

Wesołego Alleluja!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
4 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
32latka
6 lat temu

Dlaczego nie wiedziałam o Twoim istnieniu przed Świętami? Przepis wydrukowałam i czekam na następne Fit Święta Wielkiej Nocy.

Martaq
6 lat temu

To były moje pierwsze zdrowe święta – Chciałabym się pochwalić, że ograniczyłam wszelkie nie zdrowe produkty. Z perspektywy czasu nie żałuję. Zdrowo nie oznacza bez smaku.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x