Skip to content
Menu
Cart
Close Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Uwielbiam ryby dlatego jadam je bardzo często i w różnych kombinacjach. Moja dzisiejsza propozycja na jeden z posiłków, który możesz zjeść np. na obiad to polędwica z dorsza w porach z pietruszką. Dorsz to pełnowartościowe białko, selen, witamina D3, witamina B12 oraz fosfor.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na dorsza w porach z pietruszką


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 200 g polędwicy z dorsza
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • biała część pora
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie

Rozgrzej łyżkę oliwy z oliwek na patelni grillowej lub zwykłej. Połóż rybę na patelni wraz z porem pokrojonym w plasterki i podsmaż z jednej i z drugiej strony (ok. 3 minuty na stronę).

Dodaj posiekane listki pietruszki. Zmniejsz ogień, duś jeszcze chwilkę i gotowe. Dopraw ulubionymi przyprawami (u mnie odrobina soli oraz pieprz).

Smacznego!

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 0 g
  • Kalorie: 164 kcal
  • Tłuszcze: 11,4 g
  • Białko: 35,4 g
00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
6 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Patrycja
7 lat temu

Palce lizać. Dorsz kruchy, rozpada się w ustach. Por nadaje mu wyrazistości i cudownego zapachu.

Kasia
7 lat temu

Uwielbiam tuńczyka. Robiłam go podobnie. Wyszedł troszkę za suchy, ale aromat i smak cudowny. Skropiony obowiązkowo cytryną.

Gotująca Mama
7 lat temu

Ja dodaję do tego jeszcze sos cytrynowo-maślany. Nadaje fajny delikatny smak.

Na diecie
7 lat temu

Nie lubię dorsza więc ten przepis wykorzystują z innymi rybami. Prosty szybki wyrazisty smak.

Patrycja
7 lat temu

Delikatna zdrowa rybka. Dorsz zawsze był dla mnie za mdły. Dorsz w porach jest super aromatyczny.

Olga
7 lat temu

Jak robić dorsza w piekarniku, żeby cały dom nie pachnial rybą? Ciągle mam z tym problem :/ Dlatego nie często gotuję dorsza

6
0
Would love your thoughts, please comment.x