Skip to content
Menu
Cart
Close Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Ciasto z owocami

Lato w pełni, a…

lato kojarzy mi się przede wszystkim z owocami. 

To idealny czas, aby jeść ich jak najwięcej i na różne sposoby. To przecież prawdziwe bomby witaminowe.

Jak dla mnie słodycze mogłyby wogóle nie istnieć, soczyste i sezonowe owoce zupełnie mi wystarczają.

Dziś przygotowałam dla Ciebie przepis na ciasto z owocami.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ciasto z owocami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka
  • Czas całkowity: 60 minut
  • Ilość porcji: 6 1x

Opis

Lekkie ciasto z sezonowymi owocami


Składniki

Skaluj

200 g masła 

40 g ksylitolu

4 jaja

200 g mąki orkiszowej eko (lub jaglanej)

60 g mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

300 g owoców (truskawki, czarna porzeczka, maliny, jabłka)


Przygotowanie

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C. Formę wyłóż papierem do pieczenia.

W rondelku należy roztopić masło.

Do miski wsypać ksylitol, jajka i wymieszać mikserem. Dodać mąkę orkiszową, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przelać do formy. Na cieście poukładać owoce wymieszane z mąką ziemniaczaną (10 g) i całość piec w piekarniku ok. 50 minut.

Notatki

Jeśli używasz jabłek, najpierw je obierz i pokrój w kostkę.

  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 50 minut

ciasto napchane owocami. 

00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x