Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ciasto z owocami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka
  • Czas całkowity: 60 minut
  • Ilość porcji: 6 1x

Opis

Lekkie ciasto z sezonowymi owocami


Składniki

Skaluj

200 g masła 

40 g ksylitolu

4 jaja

200 g mąki orkiszowej eko (lub jaglanej)

60 g mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

300 g owoców (truskawki, czarna porzeczka, maliny, jabłka)


Przygotowanie

Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 stopni C. Formę wyłóż papierem do pieczenia.

W rondelku należy roztopić masło.

Do miski wsypać ksylitol, jajka i wymieszać mikserem. Dodać mąkę orkiszową, 50 g mąki ziemniaczanej, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać. Przelać do formy. Na cieście poukładać owoce wymieszane z mąką ziemniaczaną (10 g) i całość piec w piekarniku ok. 50 minut.

Notatki

Jeśli używasz jabłek, najpierw je obierz i pokrój w kostkę.

  • Czas przygotowania: 10 minut
  • Czas gotowania: 50 minut
0
Would love your thoughts, please comment.x