Wielkanocna Zupa Chrzanowa
Intensywny smak i zapach Świąt. Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole.
Jest prosta w przygotowaniu a jakże smaczna.
Przygotowałam dla Ciebie przepis na bulionie, zabielany mlekiem ryżowym. Im więcej tartego
chrzanu dodasz pod koniec gotowania tym zupa będzie bardziej wyrazista.
DrukujPrzepis na zupę chrzanową
Opis
Zupa chrzanowa bez mleka krowiego.
Składniki
Skaluj
- 1 l bulionu (z przepisu na blogu)
- 2 pietruszki
- 1/2 selera
- korzeń chrzanu
- por
- 200 ml mleka ryżowego
- tarty chrzan-3 łyżki (z przepisu na blogu)
- łyżka masła ghee
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka i zalej ciepłym bulionem.Przepis na domowy bulion znajdziesz tutaj -> Przepis na domowy bulion
- Dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj masło, mleko ryżowe i gotujjeszcze przez około 10 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj tartego chrzanu-> Przepis na Wielkanocny chrzan
- Zmiksuj na gładki krem. Udekoruj jajkiem, szynką, oraz rzeżuchą.