Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Tak bardzo, bardzo chce mi się ostatnio słodkości, że wciąż szukam nowych smaków i rozwiązań. Kiedy dzisiaj rano buszowałam po straganach na placu, wpadły mi w oko soczyste gruszki. Od razu sobie wyobraziłam jak się pieką w moim domowym piekarniku, wypełniając dom zapachem miodu i cynamonu…
Przygotowanie zajmie Ci tylko kilka minut, a smak wynagrodzi czas oczekiwania aż gruszki się przyrumienią w piekarniku.
W taki zimny dzień jak dziś, ciepły posiłek doda Ci energii i rozgrzeje. 🙂

Przygotowanie:

Gruszki umyj pod bieżącą wodą i osuch. Przekrój na pół i wydrąż środki.
W miseczce wymieszaj migdały, cynamon, gałkę muszkatołową i miód.
Gotową mieszankę włóż do wydrążonych miejsc w połówkach gruszek.
Na każdej połówce połóż odrobinę oleju kokosowego. Piecz przez 25 minut w temperaturze 160 stopni C.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
9 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Olga
6 lat temu

Już nie mogłam się doczekać świątecznych przepisów w wersji fit 🙂

Patrycja
6 lat temu

Mmm wygląda pysznie i jakie proste do zrobienia. Spróbuję też w wersji z jabłkiem.

Magdalena
6 lat temu

Szkoda, że jestem uczulona na bakalie, bo na pewno bym wypróbowała.

Patrycja_222
6 lat temu

Ja w tej wersji robię zarówno jabłka jak i gruszki.

Ewelina
6 lat temu

Zamiast bakali ja daję żurawinę i kokos (wiórki)

Danka
6 lat temu

Polecam fantastyczny przepis!

Olka
6 lat temu

Wersja z jabłkiem tak samo faszerowanym też jest bardzo ok

Emilia.D.
6 lat temu

Gruszki muszą być twarde. Inaczej robi się „ciapa” z tego owocu.

Mirka
6 lat temu

Dowolność dodatków do gruszki i zawsze wychodzi extra 😉

9
0
Would love your thoughts, please comment.x