Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Dziś opiszę Ci krok po kroku jak je przygotować samodzielnie w domu. 😉
Potrzebny Ci będzie robot kuchenny lub porządny blender, miska i papier do pieczenia.

1. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza.
2. Do robota kuchennego wsyp migdały i ksylitol (ewentualnie erytrytol). Zmiksuj
3. W misce ubij białka na sztywno.
4. Dodaj do białek zmielone migdały z ksylitolem i wymieszaj.
5. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj masę łyżką, nadając ciastkom okrągły kształt.
6. Piecz 15 minut. Po upieczeniu wyjmij blachę z piekarnika i połóż w miejscu gdzie całkowicie ostygną i nikt ich wcześniej nie zje 😉 .

Ja za pierwszym razem nakładałam masę łyżką stołową i zdobiłam orzeszkiem pecan. Za drugim razem nakładałam masę łyżeczką, po to żeby upiekły się małe ciasteczka, które później przekładałam powidłem śliwkowym. Do tego niedzielna kawusia, książka i można się relaksować. Rano pobiegałam więc tym bardziej zasłużone. 🙂

Na szczęście sporo mi zostało, więc jutro moi treningowi podopieczni dostaną małe co nieco. 😀

Koniecznie daj mi znać co sądzisz o tym przepisie. Ja tak się rozsmakowałam, że chyba zainwestuję w foremkę do makaroników.
Ogromne buziaki na końcówkę niedzieli i do usłyszenia!

*Podane wartości odżywcze dotyczą jednego ciasteczka. Z przepisu wychodzi ok. 15 sztuk.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
12 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Moni
6 lat temu

Wyglądają przepysznie ???‍?

Izka
6 lat temu

Makaroniki jak z odpustu 🙂 Tylko duuużo zdrowsze. Pychotka

Paula19
6 lat temu

Bardzo smaczny i prosty deser do przygotowania. Nic tylko przygotować!

Olka
6 lat temu

Smak wspomnienie dzieciństwa. Piekłam. Bardzo pyszne. Polecam!

Madzia
6 lat temu

Zamiast ksylitolu użyłam cukru trzcinowego więc jakby co można zamienić. Ciasteczka wychodzą pyszne.

martyna
6 lat temu

Zdrowe i pyszne słodkości. Nie ma to jak zabrać się samemu za takie wypieki.

Patka
6 lat temu

Boję się piec. Ale te ciasteczka są mega proste i bardzo łatwo je przygotować.

Eliza1979
6 lat temu

Smakują wyśmienicie!

Renia
6 lat temu

Bardzo mi smakowały w wersji z powidłami śliwkowymi także domowej roboty.

Marta1986
6 lat temu

Jaka powinna być konsystencja tej masy? Bardzo gęsta?

klara
1 rok temu

ile migdałów, ile cukru, białek itd?

12
0
Would love your thoughts, please comment.x