0
Your cart is empty. Go to Shop

Zawsze kiedy mam ochotę na coś słodkiego przypominam sobie ten przepis. Pyszne, chrupiące i pachnące kakaem…mniam, znów narobiłam sobie smaka. Powiem Ci, że ostatnio wpadłam na taki pomysł, żeby po upieczeniu i ostygnięciu polać je stopioną, gorzką czekoladą..to dopiero musi być petarda. Możemy zatem uznać, że dzisiejsza wersja jest bardzo fit. 😀

Ciasteczka, które Ci proponuję to także doskonała przekąska w pracy lub w szkole, dla dzieciaków idealna. Mój syn był zachwycony i w zasadzie ciasteczka zniknęły zanim zdążyły ostygnąć.

Poznaj przepis na te pyszności:

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odstaw na bok.

Banany zmiksuj blenderem lub rozgnieć widelcem. Przełóż do miseczki.

Dodaj orzechy, płatki, rodzynki, cynamon, kakao. Dokładnie wymieszaj.

Z gotowej masy formuj kuleczki o średnicy 3 cm i układaj na blasze wyłożonej papierem.

Delikatnie rozgnieć łyżkę, aby były bardziej płaskie.

Piecz w piekarniku 20 minut.

 

  • Z przepisu wyszło mi 16 ciasteczek. Podane wartości odżywcze dotyczą jednej sztuki.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
2 komentarzy
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Monika
2 lat temu

Ciasteczka są pyszne i bardzo pachnące a samo przygotowanie masy trwa kilka minut! Miałam lekkie podejrzenia, że mogą być twarde ale nic z tych rzeczy. 🙂 Zrobiłam je “na szybko”, ze składników, które miałam w domu – dlatego żurawinę zastąpiłam ziarnami słonecznika. Polecam przepis <3