Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Zapach, smak i wygląd oceniam na 10 punktów. 🙂
Wspaniała przekąska lub deser. Idealne do kawy. Delikatnie się ciągną. W smaku przypominają ciasteczka cantucci.
Nastaw piekarnik na 180 stopni C. Przygotuj dwie miski, jedną większą, drugą mniejszą. Do jednej wsyp mąkę kasztanową, proszek do pieczenia oraz sól. Wymieszaj. Do drugiej miski wlej syrop klonowy, dodaj pastę tahini i 3 krople aromatu waniliowego. Bardzo dokładnie wymieszaj. Przesyp produkty suche do mokrych i ponownie wymieszaj, aż wszystkie składniki się dokładnie połączą. Gotową masę przełóż do silikonowej formy na ciasteczka lub wyjmij półkę z piekarnika, rozłóż na niej papier do pieczenia. Z ciasta ulep kulki (ok.2 cm średnicy) i rozgnieć łyżką na papierze (wtedy ciasteczka wyjdą okrągłe ciasteczka. Posyp z wierzchu orzechami. Piecz 8 minut.
Z przepisu wychodzi 10 ciasteczek. Podane wartości odżywcze dotyczą jednej sztuki.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
9 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Ewa
6 lat temu

Czy można w tym przepisie zamienić orzechy na migdały? Jestem niestety uczulona na orzechy.

6 lat temu
Reply to  Ewa

Jak najbardziej 🙂

Iza
6 lat temu

Przepyszny orzechowy smakołyk!

Ola
6 lat temu

Świetny kulinary pomysł na zimowe wieczory 🙂

Pytanie
6 lat temu

Jakie orzechy najbardziej się tu nadają?

Sylwia
6 lat temu

Przygotowuje te ciasteczka też w formie kulek też polecam

juliii
6 lat temu

Czy można zamienić czymś pastę tahini?

9
0
Would love your thoughts, please comment.x