Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Poniżej wartości odżywcze dla jednego gofra:

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na gofry proteinowe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Jedna miarka waniliowej odżywki proteinowej (35 gr)
  • Jajo
  • Białko jaja
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Szczypta cynamonu
  • Dojrzały banan
  • 1/4 kubka mleka bez laktozy
  • 1/4 kubka mąki owsianej bezglutenowej

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Zmiksuj banana. Dodaj resztę składników i znów zmiksuj.

Ciasto przelej do silikonowej formy do gofrów i wstaw do piekarnika na 4 minuty.

Następnie wypchnij gofry z formy i odwróć nieupieczoną stroną do góry na kolejne 4 minuty. Jeśli posiadasz gofrownicę postąp według zaleceń producenta.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 117 kcal
  • Tłuszcze: 2,7g
  • Węglowodany: 9g
  • Białko: 10g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Justyna
7 lat temu

Robiłam jakiś czas temu i według mnie nie potrzeba proszku do pieczenia. Bez niego też wyjdą ponieważ jest dodana odżywka białkowa która sprawia że gofry rosną 🙂

2
0
Would love your thoughts, please comment.x