Skip to content
Menu

Poniżej wartości odżywcze dla całego ciasta:

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na fasolowe ciasto czekoladowe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Puszka fasoli (310 gr)
  • 5 dużych jajek
  • Łyżeczka aromatu waniliowego
  • Pół łyżeczki soli
  • 6 łyżek oleju kokosowego
  • Pół kubka ksylitolu
  • 4 łyżki kakao niskotłuszczowego (10-12%)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka wody
  • 2 miarki (70 gr) proteinowej odżywki czekoladowej
  • Pół łyżeczki sody

Przygotowanie

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.

Połącz składniki: kakao, odżywkę, sodę, proszek do pieczenia w małej misce.

W osobnej misce zmiksuj olej kokosowy z 2 jajkami.

Dodaj fasolę, 3 jajka, aromat waniliowy, ksylitol i sól. Zmiksuj razem.

Dodaj resztę składnikòw oraz wodę. Zmiksuj.

Gotową masę przelej do formy.

Piecz 30-35 minut ( ja piekę w silikonowej formie o szerokości 21 cm, długości 22.50 cm, wysokości 4.20 cm, pojemności 1.30 l)

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 154g
  • Kalorie: 1838 kcal
  • Tłuszcze: 95g
  • Białko: 125g
00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
7 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Przepisy Domowe
7 lata temu

Gdzie mogę kupić proteinową odżywkę czekoladową? Czy mogę ciacho przygotować bez niej? I jeszcze jedno pytanie: czy ksylitol mogę zastąpić syropem klonowym? Jeśli tak, to jaka ilość?

Patrycja
7 lata temu

Wow nie wiedziałam, że takie pyszne ciasto może powstać na bazie fasoli.

Elizka
7 lata temu

Ja akurat nie używam odżywek proteinowych. Czy wyjdzie ciasto bez tej odżywki?

Madzia
7 lata temu

Tak ja też nie polecam zastępować syropem klonowym. Różne konsystencje. Może nie wyjść.

Iza
7 lata temu

Niesamowite, że wcale nie czuć tej fasoli. Pyszne!

Ewa33
7 lata temu

Przetestowałam na Waletynki. Zainspirowała mnie ta forma w kształcie serca. Ozdobiłam musem z mrożonych malin.

7
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x