Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Poniżej wartości odżywcze jednego serduszka:

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na ciasteczka w serduszka


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 100 gr mąki owsianej bezglutenowej
  • 60 gr masła klarowanego Ghee
  • 50 gr Ksylitolu
  • Żółtko
  • Łyżeczka przyprawy korzennej
  • Łyżeczka cynamonu
  • Pol łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

Przygotowanie

Zmieszaj suche składniki.

Następnie dodaj mokre składniki i wyrób na gładką masę razem w misce z suchymi.

Ciasto schładzaj w lodówce ok. 30 minut. Po schłodzeniu ciasto posyp mąką i delikatnie rozwałkuj placek.

Wycinaj serduszka lub inne kształty.

Następnie piecz w temperaturze 180 stopni C przez 12-15 minut. Poczekaj aż całkowicie ostygną. Wyszło mi 10 ciasteczek.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 10,5g
  • Kalorie: 107,2 kcal
  • Tłuszcze: 7,2g
  • Białko: 1,7g
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
2 komentarzy
najnowszy
najstarszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
7 lat temu

Czy to ciasto można wykorzystać do zrobienia jakiejś tarty?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x