Skip to content
Menu

Ok. Podsumujmy. Kolejny zimowy tydzie? za nami. Ciekawe kto jeszcze trzyma si? postanowie? noworocznych…hmm? Tak szczerze kochani. Mam nadziej?, ?e si? nie poddajecie i walczycie ze swoimi s?abo?ciami. Oczywi?cie wspieram Was ca?ym sercem i jak zawsze mo?ecie na mnie liczy? je?li chodzi o zdrowe przyjemno?ci.
W zwi?zku z tym, mam dla Was przepis na pysznego i zdrowego batonika. W nagrod?, za caaa?y d?ugi tydzie? pracy. 🙂 Przygotowanie go zajmuje tylko chwilk?, a uwierzcie mi jest warty wszystkiego. U mnie niestety nie przetrwa? zbyt d?ugo w lodwce, poniewa? „pewna osoba” zjad?a mi ostatniego batonika, ktrego sobie od?o?y?am na wieczorny relax. 🙁

To mia?a by? ta chwila, kiedy w domu robi si? cichutko, male?stwo ju? ?pi, a ja mog? wypi? ciep?? herbatk? po raz pierwszy w ci?gu dnia…znacie ten moment? 😉
Do tego mia? by? w?a?nie ten batonik, na ktry zaraz poznacie przepis.

Przepis:

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinowe batoniki „zimowe”


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 75 g waniliowej od?ywki proteinowej
  • 55 g bezglutenowych p?atkw owsianych ( granoli owsianej)
  • 100 g daktyli suszonych
  • 45 g mleka ry?owego
  • 4 ?y?eczki mielonego imbiru
  • 2 ?y?eczki cynamonu
  • p? ?y?eczki kurkumy (przyprawa)

Przygotowanie

Do robota kuchennego wrzu?cie wszystkie sk?adniki. Zmiksujcie.
Gotow? mas? prze??cie na mat? do ciasta. Uformujcie cztery rwne batoniki.
W??cie do lodwki na 30 minut. Smacznego!

Szybciutko prawda? Nie bez powodu nazwa?am ten batonik „zimowym”. Poniewa? zawiera takie przyprawy jak imbir, kurkuma oraz cynamon- rozgrzewa organizm i wzmacnia go.

Tak wi?c, je?li czujesz, ?e „co? Ci? bierze”, nie ?a?uj przypraw. 🙂

Ale co wi?cej dobrego w naszym ciasteczku? Wystarczy spojrze? na makrosk?adniki.

18 g bia?ka w jednym ma?ym batoniku to naprawd? sporo. Co to oznacza? Mianowicie po takiej przek?sce b?dziesz d?u?ej odczuwa? syto?? i nie si?gniesz po niezdrowe produkty.

Ma?o tego, „zimowego” mo?esz trzyma? w lodwce nawet do pi?ciu dni (je?li Ci si? to uda) i podzieli? si? z kim? w pracy lub na uczelni.

* Podane warto?ci dotycz? jednego batonika.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 200 kcal
  • Tłuszcze: 1.6 g
  • Węglowodany: 32 g
  • Białko: 18 g

To co kochani? 🙂 Powodzenia i aktywnego weekendu. Kto nie mia? czasu w tygodniu niech p?dzi przez weekend na si?owni? rozrusza? si? troszk?. Pami?tajcie rwnie? ?eby nie je?? dziadostwa. Ok? Lato coraz bli?ej… 😉

00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
3 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
8 lata temu

Super! Bardzo się cieszę, że teraz jest tyle przepisów na zdrowe słodkości 🙂 A batonik faktycznie jest błyskawiczny w przygotowaniu, więc z przyjemnością go zrobię w domu 🙂 Chociaż pewnie zbyt długo nie przetrwa w lodówce, haha 🙂

Kingulek
7 lata temu

Batonik jest pyszny, ale dlaczego zimowy?:). Ja jadłam go latem i smakuję tak samo jak zimą:)