Szybka przekąska białkowa? 🙂
Proszę bardzo.
DrukujPrzepis na proteinową kulkę waniliowo-bananową
Składniki
- Proteinowa odżywka waniliowa 25 g
- Proteinowa odżywka bananowa 25 g
- Mąka kokosowa 15 g
- Mus jabłkowy, łyżeczka
Przygotowanie
1. Obierz jabłko ze skórki. Zetrzyj na tarce na mus. Przełóż do miski. Odstaw.
2. Do robota kuchennego wsyp odżywkę i mąkę. Wymieszaj.
3. Dodaj starte jabłko. Wymieszaj na wysokich obrotach. Jeśli masa jest za sucha, dodaj troszkę więcej jabłka i znów wymieszaj.
4. Ulep 4 kuleczki o wadzę 30 g. Włóż do lodówki na min. 30 minut. Gotowe!
Wartości odżywcze
- Kalorie: 41 kcal
- Tłuszcze: 0.6 g
- Węglowodany: 3 g
- Białko: 5 g
Wspaniała przekąska! Zmodyfikowałam również przepis i zamiast jabłka użyłam 1/2 banana! Niebo w gębie. Dziękuje za inspirację!