Smaczne i proste danie, pełne witamin i wartości odżywczych?
Makaron z halibutem i warzywami. 🙂 Wspaniały smak i aromat.
Po takiej misce dobrego jedzonka będziesz mieć mnóstwo energii do działania.
* Halibut to jedna z mniej kalorycznych rybek. Zawiera sporo fosforu, potasu oraz selenu.
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Międzyczasie w rondelku rozpuść łyżeczkę masła. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodaj pieczarki pokrojone w plasterki. Dopraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu ok. 15 minut.
Rybę opłukaj, osusz i dopraw solą oraz pieprzem (wg uznania). Pokrój wzdłuż na kawałki o szerokości ok. 5 cm. Rozgrzej patelnię z odrobiną masła i smaż rybę ok. 30 sekund z każdej strony. Następnie zmniejsz ogień i duś pod przykryciem ok 10 minut. Na koniec rybę przełóż na talerz i przykryj, aby za bardzo nie wystygła i na tę samą patelnię wrzuć wstążki z marchewki i cukinii. Duś kolejne 10 minut.
Makaron odcedź i nałóż na talerze. Na makaronie ułóż wstążki z marchewki i cukinii. Następnie ułóż halibuta oraz pieczarki z cebulką. Smacznego! 🙂
* Cała porcja dla dwóch/trzech osób. Podane wartości odżywcze dotyczą jednej porcji ( w przypadku trzech).