Proteinowe kulki o smaku pistacjowym to idealna propozycja dla osób, które ćwiczą.
Przepis bez glutenu, bez cukru i bez mleka krowiego.
DrukujPrzepis na proteinową kulkę pistacjową
Opis
Idealna przekąska
Składniki
Skaluj
- 40 g pistacji bez łupinek
- sok z połowy limonki
- 30 g odżywki proteinowej o smaku pistacjowym (ewentualnie waniliowym)
- 80 g masła orzechowego
- łyżka musu jabłkowego
Przygotowanie
Delikatnie zmiksuj pistacje. Delikatnie czyli nie na pył. Chodzi o to, żeby orzeszki były wyczuwalne podczas jedzenia a kuleczka chrupiąca. Dodaj odżywkę, masło orzechowe, oraz mus jabłkowy. Ustaw obroty na mieszanie. Składniki muszą się bardzo dokładnie połączyć, żeby powstała gładka masa. Kiedy masa będzie gotowa przełóż ją na matę do ciasta. Zroluj kulki o wadze 30 g. Ja uzyskałam 4 kulki.
Włóż je do lodówki na godzinkę. Gotowe!
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 7 g
- Kalorie: 167
- Tłuszcze: 12 g
- Białko: 8 g