Proteinowe kulki o smaku pistacjowym to idealna propozycja dla osób, które ?wicz?.
Przepis bez glutenu, bez cukru i bez mleka krowiego.
Drukuj
Przepis na proteinow? kulk? pistacjow?
Opis
Idealna przek?ska
Składniki
Skaluj
- 40 g pistacji bez ?upinek
- sok z po?owy limonki
- 30 g od?ywki proteinowej o smaku pistacjowym (ewentualnie waniliowym)
- 80 g mas?a orzechowego
- ?y?ka musu jab?kowego
Przygotowanie
Delikatnie zmiksuj pistacje. Delikatnie czyli nie na py?. Chodzi o to, ?eby orzeszki by?y wyczuwalne podczas jedzenia a kuleczka chrupi?ca. Dodaj od?ywk?, mas?o orzechowe, oraz mus jab?kowy. Ustaw obroty na mieszanie. Sk?adniki musz? si? bardzo dok?adnie po??czy?, ?eby powsta?a g?adka masa. Kiedy masa b?dzie gotowa prze?ó? j? na mat? do ciasta. Zroluj kulki o wadze 30 g. Ja uzyska?am 4 kulki.
W?ó? je do lodówki na godzink?. Gotowe!
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 7 g
- Kalorie: 167
- Tłuszcze: 12 g
- Białko: 8 g