Przepis na proteinow? kulk? pistacjow? - Joanna Rutka Skip to content
Menu

Proteinowe kulki o smaku pistacjowym to idealna propozycja dla osób, które ?wicz?.

Przepis bez glutenu, bez cukru i bez mleka krowiego.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na proteinow? kulk? pistacjow?


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Idealna przek?ska


Składniki

Skaluj
  • 40 g pistacji bez ?upinek
  • sok z po?owy limonki
  • 30 g od?ywki proteinowej o smaku pistacjowym (ewentualnie waniliowym)
  • 80 g mas?a orzechowego
  • ?y?ka musu jab?kowego

Przygotowanie

Delikatnie zmiksuj pistacje. Delikatnie czyli nie na py?. Chodzi o to, ?eby orzeszki by?y wyczuwalne podczas jedzenia a kuleczka chrupi?ca. Dodaj od?ywk?, mas?o orzechowe, oraz mus jab?kowy. Ustaw obroty na mieszanie. Sk?adniki musz? si? bardzo dok?adnie po??czy?, ?eby powsta?a g?adka masa. Kiedy masa b?dzie gotowa prze?ó? j? na mat? do ciasta. Zroluj kulki o wadze 30 g. Ja uzyska?am 4 kulki.

W?ó? je do lodówki na godzink?. Gotowe!

Wartości odżywcze

  • WÄ™glowodany: 7 g
  • Kalorie: 167
  • TÅ‚uszcze: 12 g
  • BiaÅ‚ko: 8 g

 

 

 

00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
0 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze