Niestety, nie udało mi się uniknąć kataru w tym sezonie… p Bez względu na wszystko nie zamierzam się poddać, dlatego jak pewnie widzialaś/eś na moich fan page’ach od rana gotuję buliony, duszę warzywka i czekam aż nastąpi cud…
Dlatego właśnie postanowiłam przygotować sobie równie zdrowy deser, pełen witaminek, coś a’la owocowy kogel mogel.
Jest bardzo delikatny, nienarzucający się zbytnią słodyczą. 🙂
Przepis:
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, odstaw. Do rondelka wlej sok, dodaj żółtka, cukier kokosowy i mąkę ziemniaczaną. Podgrzej (ale nie gotuj) ok. 8 minut, cały czas mieszając. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Przelej do miseczek i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Fantastyczny deser. Palce lizać!
Świetne połączenie cytrusów i bardzo lekka przekąska. Polecam!
Czy cukier kokosowy można zastąpić cukrem trzcinowym?
Deser idealny na zimę. Na uodpornienie. Ja robię go ostatnio codziennie.
Bardzo fajny pomysł na lekki prosty deser bez laktozy.
Myślę, że deser też będzie fajnie sprawdzał się latem w upały. Będę testować 🙂
Czy mąkę ziemniaczaną można zastąpić jakąś inną?