Skip to content
Menu
Cart
Close Cart
Your cart is empty. Go to Shop

BRAK CZASU

Najczęstszą wymówką jaką zwykle słyszę to brak czasu. Brak czasu na trening, brak czasu na gotowanie, brak czasu na sen. To zwykle nie ułatwia procesu przemiany na zdrowszą i sprawniejszą wersję siebie.😉

Wychodzę jednak na przeciw Twoim wymówką po to, aby małym nakładem pracy pomóc Ci osiągnąć cele.

Nie masz zbyt wiele czasu, aby przygotować sobie solidny posiłek do pracy? Nie chcesz także korzystać z baru szybkiej obsługi ponieważ zależy Ci na zdrowiu i sylwetce?

Przygotowałam dla Ciebie przepis na batona proteinowego, który nie tylko Cię nasyci, ale również zaspokoi Twoją potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego.🍫

BATONY PROTEINOWE

Zwykle sklepowe batony proteinowe zawierają sporo cukru oraz tłuszczu. Z racji tego, że muszą przetrwać kilka miesięcy na półkach, zawierają w sobie także konserwanty. Jak wiesz, nie są one obojętne wobec ludzkiego organizmu.

Z mojego przepisu otrzymasz 5 batonów, które śmiało możesz przechowywać w lodówce. W 5 minut przygotujesz drugie śniadanie na cały tydzień pracy. Czy to nie fantastyczna opcja? Robisz coś raz i nie martwisz się przez pozostałe dni. To co? Bierzmy się do roboty.🍽

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na domowego batona proteinowego


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Domowy baton proteinowy w 5 minut


Składniki

Skaluj
  • 165 g płatków owsianych bezglutenowych
  • 55 g odżywki proteinowej
  • 100 g masła migdałowego
  • 50 g syropu klonowego
  • 40 g mleka migdałowego
  • 1/2 tabliczki surowej czekolady

Przygotowanie

  1. Płatki owsiane wsyp do robota kuchennego i delikatnie zmiksuj.
  2. Dodaj pozostałe składniki. Ustaw funkcję mieszania na najwyższych obrotach przez minutę.
  3. Jeśli masa jest zbyt sucha, dolej odrobinę mleka.
  4. Uformuj z masy 5 batonów.
  5. Wstaw do lodówki.
  6. Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
  7. Schłodzone batony posmaruj czekoladą wg uznania.
  8. Wstaw do lodówki.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 26 g
  • Kalorie: 315 kcal
  • Tłuszcze: 18 g
  • Węglowodany: 10 g

 

 

 

 

 

 

 

00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x