BRAK CZASU
Najczęstszą wymówką jaką zwykle słyszę to brak czasu. Brak czasu na trening, brak czasu na gotowanie, brak czasu na sen. To zwykle nie ułatwia procesu przemiany na zdrowszą i sprawniejszą wersję siebie.😉
Wychodzę jednak na przeciw Twoim wymówką po to, aby małym nakładem pracy pomóc Ci osiągnąć cele.
Nie masz zbyt wiele czasu, aby przygotować sobie solidny posiłek do pracy? Nie chcesz także korzystać z baru szybkiej obsługi ponieważ zależy Ci na zdrowiu i sylwetce?
Przygotowałam dla Ciebie przepis na batona proteinowego, który nie tylko Cię nasyci, ale również zaspokoi Twoją potrzebę zjedzenia czegoś słodkiego.🍫
BATONY PROTEINOWE
Zwykle sklepowe batony proteinowe zawierają sporo cukru oraz tłuszczu. Z racji tego, że muszą przetrwać kilka miesięcy na półkach, zawierają w sobie także konserwanty. Jak wiesz, nie są one obojętne wobec ludzkiego organizmu.
Z mojego przepisu otrzymasz 5 batonów, które śmiało możesz przechowywać w lodówce. W 5 minut przygotujesz drugie śniadanie na cały tydzień pracy. Czy to nie fantastyczna opcja? Robisz coś raz i nie martwisz się przez pozostałe dni. To co? Bierzmy się do roboty.🍽
DrukujPrzepis na domowego batona proteinowego
Opis
Domowy baton proteinowy w 5 minut
Składniki
- 165 g płatków owsianych bezglutenowych
- 55 g odżywki proteinowej
- 100 g masła migdałowego
- 50 g syropu klonowego
- 40 g mleka migdałowego
- 1/2 tabliczki surowej czekolady
Przygotowanie
- Płatki owsiane wsyp do robota kuchennego i delikatnie zmiksuj.
- Dodaj pozostałe składniki. Ustaw funkcję mieszania na najwyższych obrotach przez minutę.
- Jeśli masa jest zbyt sucha, dolej odrobinę mleka.
- Uformuj z masy 5 batonów.
- Wstaw do lodówki.
- Międzyczasie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
- Schłodzone batony posmaruj czekoladą wg uznania.
- Wstaw do lodówki.
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 26 g
- Kalorie: 315 kcal
- Tłuszcze: 18 g
- Węglowodany: 10 g