W końcu WIOSNA…Yuppi!!! 🙂
Czas na porządki w domu i w głowie. Uwielbiam ten moment kiedy pakuję w kartony wszystkie zimowe kurtki i buty.
W związku z tym postanowiłam abyśmy złapali troszkę koloru za sprawą beta karotenu, który jest w marchewce.
Dziś przepis na bardzo słodką, przepysznie pachnącą kulkę marchewkową z dodatkiem protein. 😉
Kuleczka jest bardzo szybka i łatwa do przygotowania. Wystarczy 15 minut.
Zmiksuj marchewkę w robocie kuchennym lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Przełóż do miseczki. Zmiksuj daktyle (jeśli są bardzo twarde musisz je wcześniej zalać wrzątkiem, następnie odcedzić i osuszyć), przełóż do tej samej miseczki co marchewka. Zmiksuj płatki owsiane.
Płatki połącz z marchewką i daktylami, dodaj odżywkę proteinową i masło orzechowe. Bardzo dokładnie wymieszaj. Wszystkie składniki muszą się dokładnie ze sobą połączyć.
Na koniec ulep kuleczki ( u mnie wyszło 13 kulek o wadze 30 g).
Wstaw do lodówki na minimum godzinę.
Jakigo masła orzechowego używasz?
Masło orzechowe robię sama. Przepis znajdziesz na blogu.
Gdzie można kupić proteinową odżywkę kokosową? Czy mogę ją zastąpić ew. wiórkami kokosowymi? Czy kulki nie będą miały efektu jak należy?
A możesz opublikować przepis na masło orzechowe własnej produkcji? Czy może przepis znajdę już gdzieś na stronie?