Skip to content
Menu
Cart
Close Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Propozycja na obiad w 15 minut, dla osób zapracowanych. 🙂

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na kaszę z warzywami i jajkiem


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 40 g ulubionej kaszy (u mnie bulgur)
  • 23 jajka
  • połówka papryki czerwonej
  • połówka cebuli
  • połówka bakłażana
  • mała cukinia
  • łyżka oleju kokosowego
  • ulubione przyprawy, do smaku

Przygotowanie

Ugotuj ulubioną kaszę wg informacji podanej na opakowaniu. Międzyczasie rozgrzej łyżkę oleju kokosowego na patelni. Bakłażana, cukinię i cebulę pokrój w talarki, paprykę w paski. Wrzuć na patelnię i podsmaż. Dodaj ugotowaną i odcedzoną kaszę. Wymieszaj z warzywami na patalni. Rozbij 2-3 jajka, dopraw do smaku, zakryj przykrywką lub drugą patelnią. Zapiekaj na małym ogniu.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 286 kcal
  • Tłuszcze: 11 g
  • Węglowodany: 28 g
  • Białko: 18 g
00votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
6 komentarzy
najnowszy
najstarszyoceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Patrycja
7 lat temu

Czy te jajka mam wymieszać z całością? Czy po prostu pozostawić jako jajka sadzone na wierzchu tego dnia?

Magdalena
7 lat temu

Ja bakłażana zastępuję suszonymi pomidorami i robię też wersję bez jajek. I tak danie pożywne i bardzo pyszne. Bardzo dobry przepis.

GotowaniezOlą
7 lat temu

Czy można tę kaszę zastąpić innym rodzajem kaszy? Czy z jaglaną albo bulgur też będzie ok?

Doświadczona
7 lat temu

Dziś przetestowałam kaszę z dynia, papryką i cukinią. Idealna na lunch w pracy. Do tego grillowany dorsz lub kurczak. Palce lizać!

Oliwia25
7 lat temu

Jaki rodzaj kaszy jest najzdrowszy? Szukam artykułów na ten temat i badań.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x