Skip to content
Menu
Cart
Your cart is empty. Go to Shop

Najlepsze desery to takie, które są proste w wykonaniu, słodkie i oczywiście nietuczące. 😉

Taka właśnie jest moja dzisiejsza propozycja. Delikatna konsystencja o gruszkowym smaku, po prostu rozpływa się w ustach. Do wykonania deseru użyłam najlepszych jakościowo, naturalnych składników.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na deser o smaku gruszkowym


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka
  • Ilość porcji: 4 1x

Składniki

Skaluj
  • 350 g mleka kokosowego z puszki
  • 6 żółtek jajka
  • 100 g musu z gruszki
  • 15 g mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Zanim przystąpisz do przygotowywania deseru pamiętaj żeby mocno schłodzić mleko kokosowe w lodówce.

Do rondelka wlej schłodzone mleko kokosowe, dodaj żółtka jajka, gruszkę przetartą na mus oraz skrobię ziemniaczaną. Gotuj ok. 25 minut cały czas mieszając. Jeśli będzie za mocno bulgotał ustaw na mniejszy palnik.

Następnie przelej ugotowany deser do czterech miseczek. Poczekaj aż całkowicie ostygnie i wstaw do lodówki na 3 godziny. Gotowe desery możesz przyozdobić owocami lub tak jak ja bezglutenową granolą. Jeśli deser nie jest dla Ciebie wystarczająco słodki spokojnie możesz polać go łyżeczką miodu. Smacznego!

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 160 kcal
  • Tłuszcze: 10 g
  • Węglowodany: 10 g
  • Białko: 10 g

 

  • 4 porcje
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x