Drukuj
Przepis na pudding jaglany z sosem mango
Składniki
Skaluj
- 3/4 szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki mleka roślinnego
- garść żurawiny
- banan
- mango
- 1/2 granatu
Przygotowanie
Kaszę wypłucz w wodzie dwa razy. Włóż porcję do rondelka i zalej mlekiem. Dodaj łyżeczkę masła ghee. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.
W połowie gotowania dodaj żurawinę i banana pokrojonego w kostkę. Kiedy kasza będzie ugotowana, odstaw w chłodne miejsce, aby ostygnęła.
W międzyczasie obierz mango ze skórki. Zblenduj i przełóż do miseczki. Następnie zmiksuj kaszę i przełóż do szklaneczek. Polej sosem mango i udekoruj granatem. Smacznego. 🙂
Wartości odżywcze
- Kalorie: 271 kcal
- Tłuszcze: 4 g
- Węglowodany: 53 g
- Białko: 5 g