Skip to content
Menu

Niestety, nie udało mi się uniknąć kataru w tym sezonie… p Bez względu na wszystko nie zamierzam się poddać, dlatego jak pewnie widzialaś/eś na moich fan page’ach od rana gotuję buliony, duszę warzywka i czekam aż nastąpi cud…
Dlatego właśnie postanowiłam przygotować sobie równie zdrowy deser, pełen witaminek, coś a’la owocowy kogel mogel.
Jest bardzo delikatny, nienarzucający się zbytnią słodyczą. 🙂

Przepis:
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywno, odstaw. Do rondelka wlej sok, dodaj żółtka, cukier kokosowy i mąkę ziemniaczaną. Podgrzej (ale nie gotuj) ok. 8 minut, cały czas mieszając. Dodaj ubite białka i delikatnie wymieszaj. Przelej do miseczek i wstaw do lodówki na 3 godziny.

00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
7 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
Olga
7 lata temu

Fantastyczny deser. Palce lizać!

Izabella
7 lata temu

Świetne połączenie cytrusów i bardzo lekka przekąska. Polecam!

Ola
7 lata temu

Czy cukier kokosowy można zastąpić cukrem trzcinowym?

Pati
7 lata temu

Deser idealny na zimę. Na uodpornienie. Ja robię go ostatnio codziennie.

Barbara
7 lata temu

Bardzo fajny pomysł na lekki prosty deser bez laktozy.

Olga1983
7 lata temu

Myślę, że deser też będzie fajnie sprawdzał się latem w upały. Będę testować 🙂

Eve
7 lata temu

Czy mąkę ziemniaczaną można zastąpić jakąś inną?

7
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x