Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na tapiokę z owocami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Perły tapioki 50 g
  • Mleko kokosowe 150 g
  • Syrop klonowy 10 g
  • Dowolne owoce 100 g

Przygotowanie

Co do przygotowania to najlepiej zalać perły mlekiem kokosowym i zostawić na noc w lodówce.

Na następny dzień przelejcie tapiokę z mlekiem do rondelka, zagotujcie i zmniejszcie palnik cały czas mieszając. Gotujcie ok. 5 minut. Perełki powinny być przezroczyste. Dodajcie łyżkę syropu klonowego. Przełóżcie do miseczki. Na koniec zblendujcie ulubione owoce i polejcie nimi tapiokę. Smacznego. 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 267 kcal
  • Tłuszcze: 2,1 g
  • Węglowodany: 56,8 g
  • Białko: 0,1 g
5
0
Would love your thoughts, please comment.x