Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na omlet biszkoptowy z owocami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

  • Dwa jaja
  • szczypta soli
  • Dwie łyżeczki mąki Teff
  • Łyżeczka oleju kokosowego

Przygotowanie

Najpierw należy oddzielić białka od żółtek. Następnie ubić białka mikserem, dodając szczyptę soli. Gdy białka będą sztywne, dodajemy mąkę, oraz żółtka. Mieszamy.

Przekładamy na rozgrzaną wcześniej patelnię, z roztopionym olejem kokosowym i smażymy maksymalnie po 2 minuty z każdej strony.

Kiedy omlet będzie gotowy dodajemy ulubione orzeszki, owoce i łyżeczkę miodu.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 250 kcal
  • Tłuszcze: 20 g
  • Węglowodany: 7 g
  • Białko: 12 g
3
0
Would love your thoughts, please comment.x