Opis
Zupa chrzanowa bez mleka krowiego.
Składniki
Skaluj
- 1 l bulionu (z przepisu na blogu)
- 2 pietruszki
- 1/2 selera
- korzeń chrzanu
- por
- 200 ml mleka ryżowego
- tarty chrzan-3 łyżki (z przepisu na blogu)
- łyżka masła ghee
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
- Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka i zalej ciepłym bulionem.Przepis na domowy bulion znajdziesz tutaj -> Przepis na domowy bulion
- Dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj masło, mleko ryżowe i gotujjeszcze przez około 10 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj tartego chrzanu-> Przepis na Wielkanocny chrzan
- Zmiksuj na gładki krem. Udekoruj jajkiem, szynką, oraz rzeżuchą.