Składniki
- Mąka jaglana 500 g
- Jajo
- Drożdże 40 g, pokruszone
- Mleko kokosowe 220 g
- Ksylitol 100 g
- Olej kokosowy 80 g
- Sól, pół łyżeczki
Przygotowanie
Do dzieła! Drożdże należy rozpuścić w mleku kokosowym. Możecie to zrobić w rondelku na wolnym ogniu. Następnie trzeba wyrobić ciasto 🙂 I teraz są dwa wyjścia, albo ręcznie na stolnicy, albo przy użyciu robota kuchennego z funkcją wyrabiania ciasta. Ponieważ ja mam właśnie takiego robota, to wlałam do niego mleko z rozpuszczonymi drożdżami, dodałam mąkę, olej kokosowy, jajko i sól.
Jak już wyrobicie ciasto, rozłóżcie 14 papilotek do muffinów na blasze do pieczenia. Do każdej papilotki nałóżcie po dwie łyżki ciasta. Odstawcie na 30 minut w ciepłym miejscu.
Po tym czasie rozgrzejcie piekarnik do 200 stopni C. Międzyczasie udekorujcie brioszki jagodami leśnymi i malinami. Pieczcie 20 minut.
Proste? Szybkie? Smaczne!
Powodzenia 🙂
Wartości odżywcze
- Kalorie: 215 kcal
- Tłuszcze: 7 g
- Węglowodany: 34 g
- Białko: 11 g