Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na krem czekoladowo-orzechowy


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Najlepiej smakuje z moimi bezglutenowymi naleśnikami kasztanowymi.


Składniki

Skaluj

90 g erytrolu

60 g orzechów laskowych

100 g surowej czekolady, pokrojonej na kawałki

70 g oleju kokosowego

100 g mleka roślinnego


Przygotowanie

Wsyp erytrol do robota kuchennego, zmiksuj.

Dodaj orzechy laskowe lub inne, zmiksuj.

Dodaj czekoladę, zmiksuj.

Dodaj olej kokosowy i mleko roślinne, ucieraj przez ok. 3 minuty.

Mamy krem. 🙂 Potrzebuje chwili żeby stężeć. Przelej go do słoiczków.

 

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 5 g
  • Kalorie: 60 kcal
  • Tłuszcze: 4 g
  • Białko: 1 g
24
0
Would love your thoughts, please comment.x