Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na ryż na mleku kokosowym


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 150 g malin
  • 45 g ksylitolu (lub innego słodzika)
  • 450 g mleka kokosowego
  • 100 g ryżu np. jaśminowego

Przygotowanie

Przygotuj blender. Włóż do środka maliny i łyżeczkę ksylitolu. Zmiksuj.

Przełóż do miseczki i odstaw.

Nastaw rondelek z mlekiem na średnim ogniu. Wsyp resztę ksylitolu i poczekaj aż mleko się zagotuje. Wsyp ryż, oraz słodzik i gotuj ok. 30 minut na maluteńkim ogniu, mieszając od czasu do czasu.

Po tym czasie, odstaw rondelek na 15 minut żeby ryż wchłonął resztę mleka. Wymieszaj.

Przełóż ryż do miseczek i polej musem malinowym.

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 33 g
  • Kalorie: 158 kcal
  • Tłuszcze: 2 g
  • Białko: 10 g
0
Would love your thoughts, please comment.x