Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na racuchy z jabłkami


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 200 g jabłek, bez skórki, wydrążonych
  • 250 g mleka migdałowego
  • 2 jajka
  • 50 g ksylitolu
  • 50 g oleju kokosowego
  • 30 g świeżych drożdży
  • 300 g mąki kasztanowej
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Co będziemy potrzebować:
2 miski
mikser

Jabłka pokroić na małe kawałki. Przełożyć do miseczki.

Do drugiej miski wlać mleko, dodać jajka, ksylitol, olej kokosowy, drożdże, mąkę kasztanową, i sól.

Zmiksować. Gotowe ciasto przelać do miski z jabłkami, wymieszać. Odstawić na 20 minut, pod przykryciem. Po tym czasie rozgrzać patelnię i nakładać ciasto łyżką. Smażyć po ok. 2 minuty na stronę.

Podane wartości odżywcze dotyczą jednego racucha. Z przepisu wyszło 8 racuchów.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 254 kcal
  • Tłuszcze: 9 g
  • Węglowodany: 40 g
  • Białko: 6 g
10
0
Would love your thoughts, please comment.x