Składniki
Skaluj
- 200 g jabłek, bez skórki, wydrążonych
- 250 g mleka migdałowego
- 2 jajka
- 50 g ksylitolu
- 50 g oleju kokosowego
- 30 g świeżych drożdży
- 300 g mąki kasztanowej
- 1 szczypta soli
Przygotowanie
Co będziemy potrzebować:
2 miski
mikser
Jabłka pokroić na małe kawałki. Przełożyć do miseczki.
Do drugiej miski wlać mleko, dodać jajka, ksylitol, olej kokosowy, drożdże, mąkę kasztanową, i sól.
Zmiksować. Gotowe ciasto przelać do miski z jabłkami, wymieszać. Odstawić na 20 minut, pod przykryciem. Po tym czasie rozgrzać patelnię i nakładać ciasto łyżką. Smażyć po ok. 2 minuty na stronę.
Podane wartości odżywcze dotyczą jednego racucha. Z przepisu wyszło 8 racuchów.
Wartości odżywcze
- Kalorie: 254 kcal
- Tłuszcze: 9 g
- Węglowodany: 40 g
- Białko: 6 g