Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na pralinę o smaku piernikowym


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

  • Suszone daktyle, 280 g
  • Mąka kokosowa, 30 g
  • Muesli owsiane, 70 g
  • Proteinowa odżywka waniliowa, 35 g
  • Cynamon, 1 łyżka
  • Gałka muszkatałowa, pół łyżeczki
  • Goździki, 2 sztuki

Przygotowanie

Na początek namoczcie daktyle we wrzątku. Chodzi o to, aby troszkę zmiękły zanim je zmiksujecie.

Międzyczasie zmiksujcie goździki i muesli owsiane. Odstawcie. Zmiksujcie daktyle, dodajcie zmiksowane goździki i płatki, oraz resztę składników. Mieszajcie aż powstanie gładka masa. Z tej masy ulepcie kuleczki o wadze 30 g każda. Wstawcie do lodówki na minimum 30 minut. Smacznego 🙂

* Muesli owsiane: kupuję gotowe bezglutenowe muesli owsiane z jabłkami i orzechami, bez cukru. Spotkacie je w każdym supermarkecie. 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 118 kcal
  • Tłuszcze: 2 g
  • Węglowodany: 24 g
  • Białko: 3 g
2
0
Would love your thoughts, please comment.x