Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na owsiane batony proteinowe


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Płatki owsiane górskie zwykłe lub bezglutenowe 200 gr
  • Odżywka proteinowa w ulubionym smaku 60 gr
  • Nasiona Chia 80 gr
  • Suszona żurawina 80 gr
  • Orzechy włoskie 150 gr
  • Miód 80 gr
  • Sok z połówki pomarańczy

Przygotowanie

W pierwszej kolejności delikatnie zmiksuj płatki owsiane razem z orzechami w robocie kuchennym.

Dodaj odżywkę proteinową o dowolnym smaku, nasiona chia, żurawinę, miód.

Następnie wciśnij sok z połowy pomarańczy uważając by pestki nie wpadły do środka naczynia miksującego.

Na koniec bardzo dokładnie wymieszaj wszystkie składniki tak aby powstała gładka masa.

Uformuj 13 batoników o wadze 50 gr. Na koniec włóż do lodówki na minimum 30 minut. Gotowe 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 220 kcal
  • Tłuszcze: 10.2 gr
  • Węglowodany: 26 gr
  • Białko: 8.6 gr
0
Would love your thoughts, please comment.x