Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na zupę rybną


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka
  • Czas całkowity: 30 minut
  • Ilość porcji: 2 1x
  • Dieta: Bezglutenowa

Opis

Ta zupa Cię rozgrzeje i doda energii.


Składniki

Skaluj
  • 100 g fileta z łososia
  • 100 g fileta z polędwicy z dorsza
  • 6 krewetek
  • ząbek czosnku
  • 80 g papryki czerwonej
  • 80 g papryki żółtej
  • 90 g pora
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 500 g bulionu warzywnego
  • 30 g bezglutenowego makaronu typu spaghetti
  • 30 g śmietanki kokosowej (opcjonalnie)
  • połówka cytryny
  • kilka liści bazylii
  • gałązka rozmarynu

Przygotowanie

  1. Makaron ugotuj wg przepisu. Po ostygnięciu pokrój na krótkie „nitki”.
  2. Ryby pokrój w grubą kostkę. Krewetki oczyść i usuń pancerze. Przełóż do miski i skrop sokiem z cytryny. Odstaw.
  3. Na głębokiej patelni lub rondlu rozgrzej oliwę. Dodaj posiekany czosnek, następnie pokrojone w kostkę papryki. Na koniec dodaj pora pokrojonego w 2 mm plasterki. Duś na małym ogniu ok. 5 minut cały czas mieszając.
  4. Warzywa zalej bulionem. Dodaj rozmaryn, szczyptę soli oraz pieprzu. Gotuj ok. 10 minut na małym ogniu.
  5. Dodaj ryby, krewetki, śmietankę kokosową, makaron, posiekane liście bazylii. Dopraw wg uznania.
  • Czas przygotowania: 15 minut
  • Czas gotowania: 15 minut
  • Kategoria: Zupy
  • Kuchnia: bezglutenowa

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 17 g
  • Kalorie: 339
  • Tłuszcze: 16
  • Białko: 30
0
Would love your thoughts, please comment.x