Skip to content
Menu

Przepis na zupę chrzanową

Wielkanocna Zupa Chrzanowa

Intensywny smak i zapach Świąt. Nie może jej zabraknąć na Wielkanocnym stole.

Jest prosta w przygotowaniu a jakże smaczna.

Przygotowałam dla Ciebie przepis na bulionie, zabielany mlekiem ryżowym. Im więcej tartego

chrzanu  dodasz pod koniec gotowania tym zupa będzie bardziej wyrazista.

Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na zupę chrzanową


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Zupa chrzanowa bez mleka krowiego.


Składniki

Skaluj
  • 1 l bulionu (z przepisu na blogu)
  • 2 pietruszki
  • 1/2 selera
  • korzeń chrzanu
  • por 
  • 200 ml mleka ryżowego
  • tarty chrzan-3 łyżki (z przepisu na blogu)
  • łyżka masła ghee
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Chrzan, seler i pietruszkę umyj i obierz. Następnie pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj, a pora pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie warzywa przełóż do rondelka i zalej ciepłym bulionem.Przepis na domowy bulion znajdziesz tutaj -> Przepis na domowy bulion
  2. Dodaj przyprawy i gotuj aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaj masło, mleko ryżowe i gotujjeszcze przez około 10 minut na maleńkim ogniu. Zestaw z ognia i dodaj tartego chrzanu-> Przepis na Wielkanocny chrzan
  3. Zmiksuj na gładki krem. Udekoruj jajkiem, szynką, oraz rzeżuchą.

 

 

 

 

00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
0 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x