Skip to content
Menu
Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na pudding jaglany z sosem mango


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka roślinnego
  • garść żurawiny
  • banan
  • mango
  • 1/2 granatu

Przygotowanie

Kaszę wypłucz w wodzie dwa razy. Włóż porcję do rondelka i zalej mlekiem. Dodaj łyżeczkę masła ghee. Gotuj na małym ogniu przez ok. 15-20 minut, od czasu do czasu mieszając.

W połowie gotowania dodaj żurawinę i banana pokrojonego w kostkę. Kiedy kasza będzie ugotowana, odstaw w chłodne miejsce, aby ostygnęła.

W międzyczasie obierz mango ze skórki. Zblenduj i przełóż do miseczki. Następnie zmiksuj kaszę i przełóż do szklaneczek. Polej sosem mango i udekoruj granatem. Smacznego. 🙂

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 271 kcal
  • Tłuszcze: 4 g
  • Węglowodany: 53 g
  • Białko: 5 g
00głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
0 Komentarze
Najnowsze
NajstarszeNajwięcej głosów
Opinie w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Chętnie poznam Twoje przemyślenia, skomentuj.x