Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na „naleśniki kasztanowe”


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka
  • Czas całkowity: 50 minut

Opis

Lekko słodkie naleśniki kasztanowe


Składniki

Skaluj
  • Olej kokosowy 50 g
  • Mleko migdałowe 500 g
  • Woda 200 g
  • Mąka kasztanowa 250 g
  • Jajka 4 sztuki
  • Szczypta soli

Przygotowanie

  1. Do rondelka przełóż olej kokosowy.
  2. Podgrzej na małym ogniu, do momentu aż się upłynni.
  3. Dodaj mleko migdałowe, mąkę, jajka i sól. Zmiksuj blenderem.
  4. Odstaw ciasto na 30 minut.
  5. Po tym czasie rozgrzewany patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki, po około dwie minuty z każdej strony.
  • Czas przygotowania: 5 minut
  • Czas gotowania: 45 minut

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 10 g
  • Tłuszcze: 5 g
  • Białko: 3,5 g
5
0
Would love your thoughts, please comment.x