Opis
Lekko słodkie naleśniki kasztanowe
Składniki
Skaluj
- Olej kokosowy 50 g
- Mleko migdałowe 500 g
- Woda 200 g
- Mąka kasztanowa 250 g
- Jajka 4 sztuki
- Szczypta soli
Przygotowanie
- Do rondelka przełóż olej kokosowy.
- Podgrzej na małym ogniu, do momentu aż się upłynni.
- Dodaj mleko migdałowe, mąkę, jajka i sól. Zmiksuj blenderem.
- Odstaw ciasto na 30 minut.
- Po tym czasie rozgrzewany patelnię, dodajemy odrobinę oleju kokosowego i smażymy naleśniki, po około dwie minuty z każdej strony.
- Czas przygotowania: 5 minut
- Czas gotowania: 45 minut
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 10 g
- Tłuszcze: 5 g
- Białko: 3,5 g