Opis
Bezglutenowe ciasteczka owsiane
Składniki
Skaluj
50 g orzechów pecan
200 g dojrzałych bananów
100 g bezglutenowych płatków owsianych
50 g żurawiny suszonej
1/2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki kakao
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odstaw na bok.
Banany zmiksuj blenderem lub rozgnieć widelcem. Przełóż do miseczki.
Dodaj orzechy, płatki, rodzynki, cynamon, kakao. Dokładnie wymieszaj.
Z gotowej masy formuj kuleczki o średnicy 3 cm i układaj na blasze wyłożonej papierem.
Delikatnie rozgnieć łyżkę, aby były bardziej płaskie.
Piecz w piekarniku 20 minut.
Wartości odżywcze
- Węglowodany: 10 g
- Kalorie: 72
- Węglowodany: 3 g
- Białko: 2 g