Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na kakaowe ciasteczka owsiane


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Bezglutenowe ciasteczka owsiane


Składniki

Skaluj

50 g orzechów pecan

200 g dojrzałych bananów

100 g bezglutenowych płatków owsianych

50 g żurawiny suszonej

1/2 łyżeczki cynamonu

2 łyżeczki kakao


Przygotowanie

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odstaw na bok.

Banany zmiksuj blenderem lub rozgnieć widelcem. Przełóż do miseczki.

Dodaj orzechy, płatki, rodzynki, cynamon, kakao. Dokładnie wymieszaj.

Z gotowej masy formuj kuleczki o średnicy 3 cm i układaj na blasze wyłożonej papierem.

Delikatnie rozgnieć łyżkę, aby były bardziej płaskie.

Piecz w piekarniku 20 minut.

 

Wartości odżywcze

  • Węglowodany: 10 g
  • Kalorie: 72
  • Węglowodany: 3 g
  • Białko: 2 g
2
0
Would love your thoughts, please comment.x