Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na Dzień Mamy :)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Składniki

Skaluj
  • Olej kokosowy 140 g
  • Masło kokosowe 80 g
  • Kakao 60 g
  • Syrop daktylowy 125 g
  • Borówki amerykańskie 130 g
  • Orzechy włoskie 25 g
  • Szczypta soli

Przygotowanie

Przygotujcie formę. Ja użyłam moją ulubioną, silikonową w kształcie serca.

Najpierw roztopcie masło kokosowe i olej kokosowy w kąpieli wodnej. Przelejcie do blendera, dodajcie kakao, syrop i szczyptę soli. Zblendujcie. Dodajcie orzechy, borówki, wymieszajcie i przelejcie do formy. Formę włóżcie do lodówki na minimum godzinkę. Kiedy masa zastygnie, pokrójcie ją na 10 kawałków o wadze ok. 50 g.

Poniższe wartości odżywcze dotyczą jednego batonika.

Wartości odżywcze

  • Kalorie: 271 kcal
  • Tłuszcze: 24 g
  • Węglowodany: 14.2 g
  • Białko: 2.4 g
4
0
Would love your thoughts, please comment.x