Składniki
Skaluj
- Olej kokosowy 140 g
- Masło kokosowe 80 g
- Kakao 60 g
- Syrop daktylowy 125 g
- Borówki amerykańskie 130 g
- Orzechy włoskie 25 g
- Szczypta soli
Przygotowanie
Przygotujcie formę. Ja użyłam moją ulubioną, silikonową w kształcie serca.
Najpierw roztopcie masło kokosowe i olej kokosowy w kąpieli wodnej. Przelejcie do blendera, dodajcie kakao, syrop i szczyptę soli. Zblendujcie. Dodajcie orzechy, borówki, wymieszajcie i przelejcie do formy. Formę włóżcie do lodówki na minimum godzinkę. Kiedy masa zastygnie, pokrójcie ją na 10 kawałków o wadze ok. 50 g.
Poniższe wartości odżywcze dotyczą jednego batonika.
Wartości odżywcze
- Kalorie: 271 kcal
- Tłuszcze: 24 g
- Węglowodany: 14.2 g
- Białko: 2.4 g