Składniki
- 200 g mąki kokosowej
- 160 g oleju kokosowego
- 140 g syropu klonowego
- 200 g wiórek kokosowych
- 100 g kremu z kasztanów jadalnych lub masła orzechowego
- pół łyżeczki aromatu waniliowego lub ziarenek wanilii
- 6 łyżek syropu klonowego
Przygotowanie
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. W dużej misce dokładnie wymieszaj :
200 g mąki kokosowej
160 g oleju kokosowego
140 g syropu klonowego
Gładką masę przełóż do formy (ja użyłam prostokątnej formy do tarty) i rozprowadź tak by powstała podstawa naszego Mazurka. Włóż do piekarnika i piecz 10 minut. Po upieczenia zostaw do ostygnięcia. Między czasie przygotuj drugą warstwę. Do robota kuchennego włóż:
200 g wiórek kokosowych
100 g kremu z kasztanów jadalnych lub masła orzechowego
pół łyżeczki aromatu waniliowego lub ziarenek wanilii
6 łyżek syropu klonowego
Zmiksuj. Przełóż na upieczoną i ostudzoną „bazę” i równomiernie rozprowadź. Udekoruj orzechami, suszonymi owocami, wedle uznania. 🙂