Drukuj
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Przepis na kulkę orzechowo- jagodową


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autor: Joanna Rutka

Opis

Kulki mocy o smaku jagodowo-orzechowym


Składniki

Skaluj

160 g orzechów nerkowca

160 g orzechów włoskich

100 g daktyli suszonych, bez pestek

Sok z połowy cytryny

Szczypta soli

Pół łyżeczki aromatu waniliowego

Łyżka dżemu jagodowego (100%, bez cukru)


Przygotowanie

Do robota kuchennego wsyp orzechy. Zmiksuj

Dodaj daktyle suszone, bez pestek. Zmiksuj.

Wlej sok z połowy cytryny, dodaj szczyptę soli, pół łyżeczki aromatu waniliowego,

oraz łyżkę dżemu jagodowego (100% bez cukru). Wymieszaj.

Ulep kuleczki o wadzę 30 g. Wstaw do lodówki na minimum godzinkę.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x